Klasyczny biały, egzotyczny trzcinowy, a może aromatyczny brązowy? Niezależnie od tego, jaki rodzaj cukru jest Twoim ulubionym, ręcznie wykonana cukiernica będzie najlepszym miejscem do jego przechowywania.
Naczynia zostały wykonane z gliny kamionkowej. Uformowaliśmy je ręcznie, na kole garncarskim. Po wysuszeniu cukiernica i pokrywka były wypalone na biskwit w temperaturze 950°C. Następnie pokryliśmy je szkliwem i ponownie wypaliliśmy tym razem w temperaturze 1150°C. Cały proces zajął nam około trzech tygodni.
Zadbaliśmy o to, aby cukiernica odnalazła się we współczesnej kuchni. Możesz bez obaw myć ją w zmywarce. Szkliwo nie zawiera ołowiu ani kadmu, jest bezpieczne w kontakcie z żywnością.
Aby zapewnić naczyniu bezpieczną podróż z naszej pracowni do Twojego domu, pakujemy ją w kartonik z drewnianymi wiórkami. Jeśli chcesz, aby produkt był prezentem, możemy dołączyć Twoją notatkę.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości napisz do nas.
Nie zapomnij zobaczyć pozostałe naczynia z naszej kolekcji :)
Niech Twój dom stanie się jeszcze przytulniejszym miejscem.
Monika & Robert